Informatie over TAG Heuer horloges

TAg Heuer HorlogesTAG Heuer is een Zwitsers horlogemerk dat bekend is geworden door haar sporthorloges en haar chronographs. De horlogemaker TAG Heuer is onderdeel van een grotere organisatie Moet Hennesy Louis Vuitton (LVMH zie: www.lvmh.com). LVMH is een omvangrijke holding organisatie dat vele bekende merken van luxe goederen onder haar hoede heeft (bijv. Hublot, Zenith, Fendi, Louis Vuitton en Donna Karan New York (DNKY)).

Geschiedenis TAG Heuer horloges

In 1860 richtte Edouard Heuer zijn horloge bedrijf op. Een paar jaar later, in 1869, verkreeg Heuer een patent op haar eerste kroon opwind mechaniek voor zakhorloges. Heuer breide de collectie van horloges steeds verder uit. In 1889 won de Heuer organisatie zelfs een zilveren medaille voor haar collectie aan zak horloges. Dat Heuer steeds verder ging in het uit ontwikkelen van haar horloges bleek wel uit het patent dat de organisatie kreeg voor haar “Time of Trip”. Het eerste klokje in een dashboard. Een paar jaar later in 1914 introduceerde Heuer haar eerste polshorloges. Deze polshorloges waren voor zien van een opwind kroon die op de bekende 12 uur positie was geplaatst. De jaren daarna volgden nog meer introducties, zowel bij de horloges, stopwatches als de klokje in het dashboard. Deze dashboard klokjes waaronder de Autavia werden niet alleen in auto’s geplaatst maar ook in vliegtuigen. In het begin van de vijftiger jaren werden er connecties gelegd met het Amerikaanse bedrijf Abercrombie & Fitch (Zie: Abercrombie Fansite). Voor deze retailer werden de horloges Seafarer en Auto-Graph geproduceerd.

Autosport en Vliegtuigen

De horloges en klokken van Heuer werden zeer populair in de autosport. Zowel bij de professionals als bij de amateur racers. In 1963 introduceerde Heuer het Carrera model. Dit klokje was ontworpen door Jack Heuer. Gedurende deze tijd werden de klokken van Heuer meestal voorzien van binnenwerken die door Valjoux werden geleverd. Vooral het Valjoux 72 binnenwerk was legendarisch. Met de acquisitie van Leonidas in 1960 kreeg de Heuer organisatie de ontwerpen in handen voor de Bundeswehr chronograph. Deze werden vooral gebruikt door het Duitse leger en maken gebruik van de zogenoemde “Fly back” eigenschappen. Eind zestiger jaren ging Heuer een partnerschap aan met de horlogemerken Breitling en Hamilton Watch Company. In dit partnerschap werden de eerste automatische klokken geïntroduceerd.

Onstaan van het merk TAG Heuer horloges

Het merk Tag Heuer is pas veel later ontstaan. Het merk TAG Heuer is gevestigd na de overname van de horloge maker Heuer door TAG (Technique d’Avant Garde). Deze overname vond plaats in 1985. TAG was vooral bekend van haar high-tech technologie zoals de keramische turbocharges die in de Formule 1 wordt gebruikt. Gezamenlijk werd de organisatie sterk gemoderniseerd en kwam het horlogemerk TAG Heuer op de kaart te staan. Nu is het een van de grootste Zwitserse horlogemerken. Maar in 1999 werd deze nieuwe organisatie overgenomen LVMH.

TAG Heuer CAG2110 FC6209

TAG Heuer CAG2110 FC6209

TAG Heuer CJF2114 BA0576

TAG Heuer CJF2114 BA0576

TAG Heuer CV2013 FC6206

TAG Heuer CV2013 FC6206

TAG Heuer CV2014 BA0786

TAG Heuer CV2014 BA0786

De informatie over de TAG Heuer horloges op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 8 februari 2015 )