Informatie over Breitling Horloges

Breitling HorlogesDe Breitling horloges hebben vaak een groot, stoer en sterk uiterlijk. Meestal gedragen door mannen die een exclusief horloge willen hebben. Een Breitling horloge is dan ook een van de duurdere horloge merken. De horloges zijn rijkelijk voorzien van vele opties zoals vele cijfers en chronometer. Daardoor zijn de horloges ook uitermate geschikt voor de diverse sportmensen. Breitling is al in 1884 begonnen met het maken van chronometers. Pas jaren later is Breitling begonnen met het maken van polshorloges.

De geschiedenis van Breitling

In 1884 richtte de Zwitserse technicus Louis Breitling een fabriek op die gespecialiseerd was in het maken van chronometers en stopwatches. Niet voor persoonlijk gebruik maar voor wetenschappelijk doeleinden. Van het maken van horloges was toen nog geen sprake.

Het ontstaan van de Breitling polshorloge

Het was het eerste polshorloge van Cartier dat de aandacht trok van Breitling. Dit was in 1904. Dit inspireerde Breitling tot het idee om een pols-stopwatch te maken. Deze polsstopwatch bleek een ideaal hulpmiddel te zijn voor de piloten. Het was in deze periode dat de eerste vluchten met gemotoriseerde vliegtuigen werden gemaakt. Vanaf dat moment is Breitling horloges ook verbonden met de luchtvaart.

Na het overlijden van Louis Breitling nam zijn zoon Gaston Breitling de fabriek over. Het was Gaston die in 1923 een belangrijke uitvinding deed. Hij wist het voor elkaar te spelen om in een horlogekast een uurwerk en een stopwatch te plaatsen. Voor het eerst in de geschiedenis waren deze twee functies in een kast gecombineerd. Niet lang daarna deed Breitling een nieuwe uitvinding. Een uurwerk dat opgewonden werd door de beweging van de pols. Breitling was echter niet het eerst horloge met deze functie. Rolex was net iets eerder met de vinding. Maar deze uitvinding was zeer belangrijk, nu konden de piloten ook op lange afstanden vertrouwen op hun uurwerken. Deze bleef goed gelijk lopen.

Breitling horloges levert aan Royal Airforce

Halverwege de dertiger jaren werd Breitling hofleverancier voor de Royal Airforce. Voor de Britse luchtmacht werd een speciaal horloge ontworpen. Maar in de tweede wereldoorlog wilden ook de Duitsers een Breitling horloge. Gelukkig was Breitling een Zwitsers bedrijf dat neutraal was tijdens de oorlog. Zo kon het zowel voor de Britten, Amerikanen als de Duitsers horloges leveren.

De Breitling Navitimer

In 1956 verscheen het topmodel van Breitling op de markt, de Navitimer. Het horloge dat gezien wordt als het meest complete vliegeniershorloge.

Breitling horloges voor Bentley

Dat de Breitling een exclusief horloge is was ook de fabrikant Bentley Motors opgevallen. Zij benaderden dan ook de fabriek om een horloge te laten ontwerpen wat zij cadeau konden doen aan de kopers van een Bentley. Speciaal voor Bently heeft Breitling een horloge ontworpen. Dit horloge is voorzien van de voor de autosport relevante functies. Uiteindelijk werd dit het zwaarste, dikste en meest complete model van Breitling. Vanwege de grote vraag is het model niet langer meer exclusief verbonden aan de koop van een Bentley.

De Breitling fabrieken

De fabrieken van Breitling horloges zijn voor een deel nog steeds gevestigd in de Jura, daar waar de fabriek oorspronkelijk begon. In het dorpje La Chaux de Fonds, de vestigingsplaats van Louis Breitling. Het hoofdkantoor staat nu in Grenchen

De informatie over de Breitling horloges op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 8 februari 2015 )