Horlogemerk Cartier wil websites laten blokkeren

Cartier hologes logo

Het horlogemerk Cartier is naar de rechter gestapt. Via het Britse Hooggerechtshof wil ze internetaanbieders zover krijgen om een aantal websites te laten blokkeren. Dit zijn sites die volgens Cartier misbruik maken van haar logo en sites die namaak Cartier horloges aanbieden. Op basis van het merkenrecht wil Cartier deze websites laten aanpakken.

More...

Handelsmerk Cartier

​Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om de eerste rechtszaak waarbij een organisatie op basis van het merkenrecht websites laat blokkeren. Deze sites worden dus niet aangepakt op het overtreden van de copyrights wetgeving maar op het misbruiken van het handelsmerk. Cartier wil met deze rechtsgang de Britse internetaanbieders BSkyB, BT, EE, TalkTalk en VirginMedia dagen.

Bang voor uitspraak in actie Cartier

Natuurlijk is het goed dat sites die namaak Cartier horloges aanbieden worden aangepakt. Een consument die online een Cartier horloge koopt moet kunnen bepalen of het om een echt exemplaar gaat. Maar in de strijd om de namaak horloges te weren van het internet kan een uitspraak van de rechter in de zaak die Cartier heeft aangespannen verstrekkende gevolgen hebben.

Advocaat David Allen Green die namens de Open Rights Group optreedt geeft aan dat een uitspraak in de rechtszaak tot gevolgen kan hebben dat een hele website geblokkeerd zal worden als gevolge van een enkele verkoper.Ben erg benieuwd wat de uitspraak zal zijn in deze zaak die is aangespannen door het luxe horlogemerk Cartier.​

  • Updated 3 juni 2017