Bestuursleden FIFA luxe horloges cadeau gekregen?

FIFA Parmigiani horloge

Deze week maakte de Britse krant, The Sunday Times, bekend dat bestuursleden van de FIFA een Zwitsers horloge cadeau hebben gekregen. Het gaat hier om een zeer kostbaar horloge ter waarde van 25.000 dollar (20.000 euro). Volgens de berichtgeving kregen de bestuursleden een Parmigiani horloge aangeboden. Volgens de richtlijnen mogen de bestuursleden dergelijke dure cadeaus niet aannemen.

More...

Horloge Aandenken aan WK

Volgens de organisatie van de Wereld Kampioenschappen voetbal gaat het hier om een aandenken. En het waren cadeaus van een van de sponsoren van het WK. De horloges zouden zijn aangeboden aan voorzitter Sepp Blatter en 26 andere FIFA medewerkers. Niet iedereen heeft het horloge ook daadwerkelijk aangenomen. The Sunday Times geeft aan dat Sunil Gulati de gift van een luxe Zwitsers horloge niet heeft geaccepteerd.

FIFA al onder druk

Dit is toch wel een vervelend incident voor de FIFA. De organisatie is de laatste maanden al steeds meer onder druk komen staan ten aanzien van het toekennen van de toernooien. De geruchten dat er sprake zou zijn van omkoping nemen steeds meer toe. Laatst heeft de FIFA al iemand op non actief gezet. Dit op aandringen van de ethische commissie.

Deze zelfde commissie zal nu ook onderzoek doen naar de verstrekte horloges. Je zou verwachten dat gezien de ophef die al is ontstaan dat de bestuursleden voorzichtig zouden zijn met het aannemen van giften. ben wel benieuwd of de commissie echt formeel uitspraak gaat doen in deze kwestie. Of is het weer een doofpot geval en horen we er straks niks meer van. Het gaat wel om een machtige sportbond waarbij de belangen groot zijn.

  • Updated 3 juni 2017